Len pár týždňov od bankovej lúpeže policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III z jeho spáchania obvinili 38-ročného Miloša K. z Bratislavy

21.03.2013 Bratislava

Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III v priebehu uplynulých týždňov intenzívne pracovali na objasnení lúpežného prepadnutia pobočky banky na Detvianskej ulici v bratislavskej Rači, ku ktorému prišlo v prvý deň februára tohto roku. Na základe operatívno-pátracej činnosti policajti zistili totožnosť podozrivého muža, ktorým bol 38-ročný Bratislavčan. Po jeho vypátraní a na podklade doposiaľ zistených dôkazov 38-ročného Miloša K. z Bratislavy obvinil vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III z obzvlášť závažného zločinu lúpeže.
Obvinený Miloš K. mal dňa 1.2.2013 krátko pred 17:00hod vojsť do pobočky banky na Detvianskej ulici v Bratislave, kde mal pod hrozbou použitia zbrane žiadať jedného zo zamestnancov, aby mu vydal finančnú hotovosť. Peniaze mal zamestnanec obvinenému pripraviť do igelitovej tašky. Hotovosť, o ktorú páchateľ obral pobočku banky, predstavovala sumu vo výške 3.500,-€. Následne z miesta činu ušiel na neznáme miesto. V inkriminovanom čase sa v pobočke nenachádzali žiadni klienti, lúpež sa zaobišla bez zranení.
Obvinený sa tohto času nachádza vo výkone trestu odňatia slobody pre už inú trestnú činnosť majetkového charakteru. Za ozbrojené lúpežné prepadnutie obvinenému hrozí trest odňatia slobody až na 12 rokov.
 
Tatiana Kurucová - hovorkyňa
oddelenie komunikácie a prevencie
 
 

Vyberte región